Folie plastic (stretch) – întrebări frecvente

Folie plastic sau stretch este un termen care face referire la un material extraordinar de versatil în ambalarea mărfurilor.

Fiind un material rezistent fabricat din polietilenă de joasă densitate lineară (LLDPE), puteți folosi folie plastic pentru a înfășura aproape orice formă, dimensiune sau greutate a încărcăturii.

Din fericire există foarte multe opțiuni ca și materiale de ambalare, dar atunci când vine vorba despre flexibilitate, folia stretch este greu de învins. Ea poate fi folosită practic pentru orice tip de încărcătură. Iată câteva răspunsuri la cele mai frecvențe întrebări cu privire la acest material de ambalare extrem de versatil.

De ce ar trebui să folosiți folie plastic / stretch?

Folia stretch reprezintă un mod foarte economic de asigurare a mărfurilor pregătite pentru transport. Acest film leagă ferm mai multe elemente împreună, indiferent dacă acestea vor rămâne pe rafturile din depozit sau dacă vor fi expediate la distribuitori sau la clienți. Folia stretch împiedică deplasarea cutiilor în timpul tranzitului și reduce riscul ca unele obiecte să cadă și să se piardă.

Folie plastic – Cum se folosește?

Această folie are la bază tensiunea care se aplică pentru a ține împreună toate elementele dorite. Când împachetați mărfurile, asigurați-vă că folia stretch se întinde foarte bine. Aplicați-o de mai multe ori în jurul unui palet, a unei cutii sau a unui produs, iar acesta va rămâne intact.

Cum alegeți dimensiunea necesară a foliei stretch?

În primul rând ar trebui să vă gândiți dacă veți aplica folia manual sau cu ajutorul unui dispozitiv automat. În al doilea caz, veți avea nevoie în general de folie stretch cu lățime mai mare de 50 cm. În primul caz puteți folosi folie plastic de 30-45 cm. Este indicat să consulati un profesionist în ambalare pentru a identifica ce tip de folie stretch se potrivește perfect nevoilor dumneavoastră.

Pot folosi folie plastic / stretch pentru produsele alimentare vrac?

Nu este indicat să faceți acest lucru. Folia stretch este fabricată dintr-un material plastic și ca atare poate fi periculoasă dacă este ingerată. Ca măsură de precauție, folia stretch nu ar trebui să vină în contact cu produsele alimentare. În plus, acest produs industrial nu ar trebui să fie lăsat la îndemână copiilor.

Folia stretch poate fi folosită pentru o gamă largă de produse, inclusiv pentru cutii paletizate, bobine de sârmă, cutii de băuturi, covoare, lemne de foc, mobilier și chiar pentru obiecte fragile cum ar fi ramele de tablouri, componente electronice sau pentru obiecte din porțelan.

Când v-ar fi un util dispozitiv automat de aplicare a foliei stretch?

Iată 7 semne care arată că ar trebui să investiți într-o asemenea masinărie:

  1. Înfășurați mai mult de 10-15 paleți de marfă pe zi
  2. Aveți probleme lunar cu peste două încărcături care cedează la transport pentru că nu sunt înfoliate în mod corespunzător
  3. Angajații se plâng pentru că înfolierea manuală a unui palet poate fi adeseori o operațiune frustrantă și obositoare dacă este realizată pe o perioadă mai lungă de timp. Pot apărea amețeli și dureri de spate.
  4. Costuri prea mari cu înfolierea paletilor-deoarece angajaților le ia mai mult timp să infolieze manual un palet.
  5. Paletii au înălțimi mai mari de 150 cm.
  6. Anual se înregistrează mai mult de un accident din cauza înfolierii paletilor
  7. Dacă unul sau mai mulți angajați petrec peste o jumătate de zi ocupându-se de înfolierea unui palet în folie plastic.

Dacă ați observat unul din aceste semne, este momentul să achiziționați un dispozitiv automat de înfoliere sau cel puțin un dispenser manual foarte convenabil la preț 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.