Husa palet și soluții de paletizare a mărfurilor

Un palet reprezintă o structură plată de transport, ce susține mărfurile într-un mod stabil, în timp ce sunt ridicate cu ajutorul unui stivuitor, un încărcător frontal, cric sau alt dispozitiv de ridicare. Paletul este fundamentul structural al unei unități de încărcare, lucru ce permite o mai bună manipulare a mărfurilor și o depozitare mai eficientă. Mărfurile sunt adesea așezate pe un palet securizat, legate cu bandă adezivă, înfășurate în folie stretch iar apoi expediate.

Proțectia marfurilor cu husa palet și folie strech

Importurile și exporturile mărfurilor se fac aproape exclusiv prin intermediul paletilor. Pentru că toate bunurile să fie transportate în siguranță, este imperios necesar ca expeditorul să acorde o atenție deosebită modului în care ambalează marfa pe paleți. O parte din aceste mărfuri sunt transportate în Europa, între diferite țări, cu tiruri. Având în vedere distanța și faptul că se pot deplasa ușor la transport, paletii trebuie să fie bine legați, proportionati și unitari. Ei se pot înfășura în folie stretch transparentă (situație în care se va vedea ceea ce există în paleți) sau expeditorul poate opta pentru folie stretch neagră (situație în care nu se va vedea ce conține paletul). Mărfurile de pe paleți pot fi de asemenea îmbrăcate în husa palet pentru a fi protejate de praf și mizerie.

De la invenția sa în secolul XX, paletul a înlocuit semnificativ formele mai vechi de transport cum ar fi cutiile de lemn sau butoaiele din lemn. Paletul se potrivește perfect cu ambalajele moderne cum ar fi cutiile de carton sau containerele speciale pentru transportul vrac. Chiar dacă cei mai mulți paleți sunt fabricați din lemn, mai nou există pe piață și paleți din plastic, metal sau alte materiale reciclate.

Cu ajutorul paletilor este mai simplu ca marfa cu greutate să fie transportată dintr-un loc în altul. Paletii încărcați cu marfă pot fi tractați ușor cu stivuitoare de diferite dimensiuni sau chiar mutați cu ajutorul unor dispozitive manuale.

Sfaturi husa palet și materiale de ambalare paleți

  • Când vreți să pregătiți marfa și să o organizați pe un palet, vă recomandăm următoarele lucruri:
  • Bunurile trebuie să fie dispuse cât mai bine pe toată suprafața paletilor. Acest lucru înlesnește încărcarea și descărcarea bunurilor, iar paletul va fi mai stabil (nu se va răsturna).
  • Paletii ar trebui să fie etichetați pentru a fi ușor identificați și marcați.
  • După așezarea tuturor mărfurilor și a cutiilor pe palet, acesta trebuie înfășurat în folie stretch pentru ca bunurile să fie cât mai bine asigurate la transport.

Se apreciază că în comparație cu loturile de marfă ne-paletizate, folosirea paletilor este mai scumpă. Cu toate acestea, rentabilitatea lor prin minimizarea în mod eficient a riscurilor și a pagubelor potențiale ce pot surveni, face ca încărcarea pe paleți să devină un must-have în domeniul transporturilor de mărfuri. Folosirea paletilor depinde în mare măsură de tipul de marfă ce urmează a fi transportată.

Fabrica de ambalaje PAFF vă oferă o gamă variată de produse necesare pentru paletizarea mărfurilor. De la folie stretch transparentă și neagră disponibilă în mai multe dimensiuni, la cutii, folii cu bule de aer, materiale de umplutură și separatoare, până la bandă metalică sau bandă pp de legat, husa palet din polipropilenă, transparentă și impermeabilă pentru protecția mărfurilor. Verificați acum oferta noastră disponibilă online pe www.paff.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.