Pungi de polietilenă – pentru siguranţă şi confort

Există mai multe tipuri de pungi de polietilenă produse în fabrică, industrie sau de către furnizorii de ambalaje. Dintre acestea, pungile din polipropilenă sunt unele din cele mai cunoscute. Pungile din polietilenă sunt fabricate dintr-un material de polietilenă de înalta densitate ce se foloseşte adesea în producţia scaunelor de plastic dar şi a componentelor de aeronave şi automobile.  

Pungile de polietilenă sunt folosite din motive de siguranţă şi confort în transportul şi depozitarea produselor. Polipropilena realizată din materiale plastice solide arată că şi metalul atunci când este finisată metalic. 

Pungi de polietilenă – din ce sunt fabricate?

 

La fabricarea acestor pungi de polietilenă, specialiştii folosesc mai multe molecule monomerice pentru a crea un compus molecular mai mare care poartă denumirea de polimer. Acest polimer este format din hidrogen şi carbon, asociat în general cu alte molecule de acelaşi tip. În producţie, specialiştii folosesc un procent destul de mic de polipropilenă. 
Pungile de polietilenă au numeroase întrebuinţări. Dar în general ele protejează produsele de factorii de contaminare din mediu, de praf şi bacterii. Deşi sunt uşoare, pungile din polietilenă sunt foarte rezistente şi sunt ideale pentru a transporta mai multe obiecte destul de grele. 
Cu toate acestea, pungile din polietilenă nu sunt atât de mult folosite din cauza preţului prea mare şi a nevoilor specifice care pot apărea. În plus, implică o serie de puncte slabe, care din fericire pot fi evitate dacă urmaţi nişte instrucţiuni simple. 

Chiar dacă pungile din polietilenă se pot recicla uşor, trebuie aruncate în mod corespunzător, deoarece conţin mai mulţi atomi de carbon. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care trec printr-un proces de ardere incompletă pot inta intra în contact cu alte substanţe şi pot forma un gaz nociv ce poartă denumirea de monoxid de carbon. 

În plus, pungile din polietilenă nu sunt  biodegradabile. Asta înseamnă că ele nu se descompun de către bacteriile din sol, ci determina polularea mediului înconjurător având o rată mai mare de creştere în comparaţie cu folia normală de polietilenă. 

Prin urmare, atunci când cumpăraţi mai multe pungi din polietilenă trebuie să va asiguraţi că sunt eliminate în mod corespunzător. Pe de altă parte, veţi vedea că sunt mai rigide, mai rezistente la uzură şi la rupere în comparaţie cu pungile de cumpărături din plastic simplu. 

Sunt ideale pentru ambalarea cadourilor ce urmează să fie oferite în cutii şi pungi. Cu toate că unele persoane cumpără aceste pungi vrac de la un furnizor de amabalaje cum este PAFF, ele nu ar trebui să fie folosite pentru a transporta anumite obiecteextrem de fragile. 

Folosirea pungilor de polietilenă în magazinele de retail


Dacă aveţi un magazin de retail, ar trebui să cumpăraţi mai multe pungi de polietilenă pe care să le oferiţi clienţilor pentru a-şi pune cumpărăturile. Chiar dacă folosiţi pentru acest lucru pungi din plastic ar trebui să păstraţi la îndemână şi exemplare din pungile de polietilenă căci nu se ştie când veţi avea nevoie de ele. Aveţi de asemenea posibilitatea de a imprima logo-ul sau denumirea firmei direct pe pungi. Este un mod eficient şi ieftin de a vă face publicitate. 

 

Unele pungi conţin fire groase de polipropilenă, motiv pentru care sunt mai sigure la transport. Puteţi pune mai multe produse în pungi însă greutatea nu ar trebui să fie prea mare.

Pentru lipirea şi sigilarea pungilor din polietilenă puteţi folosi un dispozitiv special cu tăiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.