Mic ghid cu soluţii de ambalare pentru retail

În acest articol vom descoperi împreună care sunt cele mai bune soluții de ambalare pentru magazinulul dumneavoastră de retail. 

Vă pregătiţi de mult timp şi iată că ziua cea mare a sosit. Sunteţi pe cale să inauguraţi deschiderea unui nou magazin de retail. Cu siguranţă aţi încercat să pregătiţi cât mai bine magazinul şi aşteptaţi cu nerăbdare noii dumneavoastră clienţi. Produsele aşteaptă pe rafturi si probabil aţi pus deja la punct ultimele detalii referitoare la depozitare şi transport.

Dar la soluţiile de ambalare v-aţi gândit? Acest element critic vă poate susţine şi dezvolta afacerea sau din contră, o poate ruina. Cele mai bune soluţii de ambalare depind în primul rând de produsele pe care le comercializaţi dumneavoastră. Cu toate acestea, există câteva principii de bază pe care fiecare retailer ar trebui să le cunoască.

Protecţie şi securitate în ambalare

Cu toate că pungile de plastic şi cutiile de carton vă protejează produsele, s-ar putea să aveţi nevoie de materiale suplimentare de ambalare, mai ales dacă aveţi de gând să le şi livraţi prin curier. În acest mod veţi minimiza riscul de a primi reclamaţii din partea cumpărătorilor în cazul în care produsele ajung defecte sau deteriorate la destinaţie.

Astfel puteţi folosi folia cu bule de aer. Este un material extrem de util şi versatil ce protejează foarte bine obiectele fragile. Apoi, mai puteţi utiliza fulgi polistiren peanuts sau foi de spumă, ideale pentru protejarea monitoarelor şi a televizoarelor.

În afară de a va gândi la protejarea bunurilor, ar trebui să aveţi în vedere şi faptul că există riscul că acestea să fie sustrase. Ce puteţi face pentru a minimiza acest risc? Puteţi folosi etichete de securitate pe ambalajul primar şi coduri de bare pentru coletele pe care le expediaţi (acestea facilitează urmărirea şi identificarea comenzilor).

Ce alte aspecte ar trebui avute în vedere pentru viitorul magazin?

Poate v-aţi gândit deja la designul cutiilor şi a materialelor folosite pentru ambalarea produselor. Puteţi comanda cutii inscripţionate cu logo-ul magazinului dumneavoastră sau bandă adezivă imprimantă, personalizată cu numele magazinului. O idee bună ar să comandaţi nişte carduri de carton pe care să imprimaţi un mesaj simplu de mulţumire sau o ofertă specială, cu o reducere de preţ pentru următoarele achiziţii. Puneţi aceste carduri în colete, alături de produsele expediate. În acest mod veţi fideliza clienţii şi automat vânzările vor creşte pe termen lung.

O altă modalitate prin care puteţi maximiza confortul şi puteţi reduce costurile de ambalare este să grupaţi mai multe produse pe care să le oferiţi ca şi seturi. De exemplu, pixurile ar putea fi vândute câte 3 bucati, grupate într-un ambalaj primar simplu din carton sau pungă. La fel sticlele de apă (care se pot vinde la bax), pachetele de făină, seturi de săpun + detergent, seturi de cosmetice (crèmă, loţiune, lapte de corp) etc. Produsele care sunt disponibile şi la bax, ar putea fi uşor scoase din ambalajul de carton pentru a fi aşezate individual pe rafturi. În plus cutiile pot fi inscripţionate cu informaţii personalizate.

Pentru mai multe informaţii şi soluţii optime de ambalare pentru magazinul dumneavoastră de retail va rugăm să ne contactaţi la 072.169.7233  ·  074.466.7233  ·  077.033.7233

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.