Folie cu bule de aer – cadou original de Valentine’s Day

Chiar dacă o folie cu bule este azi un material foarte răspândit care se folosește pentru protecția produselor expediate în colete, ea are și alte beneficii diferite de scopul pentru care a fost creată inițial.

  • Se apropie Valentine's Day și căutați cadoul perfect pentru persoana iubită, dar atât de stresată în fiecare zi?
  • Oferiți-i o folie cu bule de aer (opțional puteți să o decupați sugestiv în formă de inimă)!

Iată de ce:

Un studiu realizat în 2012 de către compania Sealed Air a demonstrat că spargerea bulelor de aer de pe o folie ne poate ajută să scăpam de stres. Mai exact, pentru reducerea stresului, un minut de spart cu degetele bulinuțele de aer de pe o folie cu bule echivalează cu 33 de minute de masaj.

Impresionant!

În afara faptului că folia cu bule este un factor excelent de reducere a stresului cotidian, sunetul asociat cu spargerea bulinuțelor de aer îi distrează grozav pe cei mici.

 

Folie cu bule de aer – scurt istoric

 

Folia cu bule a fost inițial concepută în 1957 pentru a fi folosită ca și tapet, însă pe clienți nu i-a atras o asemenea soluție. Ulterior, Marc Chavannes și Al Fielding, cei care au inventat-o au încercat să-i găsească o nouă utilitate și să o comercializeze ca izolație pentru pereți, dar clienții au ignorat din nou acest produs.

Și cum marketingul pare să aibă întotdeauna idei salvatoare și soluții inventive, Frederick W. Bowers care făcea parte din echipă de promovare a inventatorilor, și-a dat seama că folia cu bule se poate folosi cu succes pentru a proteja produsele ce urmează a fi manipulate și transportate. Ca urmare, în 1960 a luat ființă compania Sealed Air Corporation ce comercializa folia cu bule sub denumirea de Bubble Wrap.

De-a lungul anilor, bulele cu aer au fost produse în diverse forme, reușind să satisfacă numeroase cerințe din partea clienților și a furnizorilor. Folia cu bule antistatică se folosește pentru a proteja electronicele în timpul transportului. Acoperite cu o substanță chimică specială, aceste pungi antistatice sunt concepute special pentru a reduce încărcarea anti-statică (ce poate deteriora electronicele).

Folie cu bule – beneficii si avantaje

În procesul de producție se înserează aer între două pelicule din material plastic transparent cu scopul de a proteja produsele împotrivă șocurilor și a vibrațiilor ce intervin în timpul transportului. Bulele au forme diferite și pot fi mai fragile sau mai rezistente. În general, cele mici se folosesc pentru protejarea produselor de dimensiuni reduse, cum sunt electronicele și articolele din sticlă, în timp ce folia cu bule mai mari se utilizează pentru a înveli și a proteja produse mai voluminoase, cum ar fi piesele de mobilier.

Este ieftin si eficient sa utilizati folie cu bule. Pentru că oferă o bună protecție se folosește în cantități rezonabile, lucru ce reduce costurile totale de ambalare. În plus, este ușoară și nu presupune cheltuieli suplimentare pentru transportatori. Folia cu bule este de asemenea reutilizabilă și reciclabila.

După ce ați folosit folia cu bule, gândiți-va cum o puteți reutiliza, dacă nu este deteriorată. Veți contribui la protejarea mediului înconjurător și veți economisi bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.